Storytelling 2.0

Levendegørelse kan mange ting – en af dem er at gæsterne aktivt deltager og indskriver sig selv i både ’Historien’ og deres egen historie. Den oplevelse kan overføres til andre situationer – og ikke kun på museer.

Hvis man husker, at historie også er narrativer, kan man udvide dialogen og tænke på, hvilke historier man gerne vil have, gæsterne fortæller om deres besøg og give dem de nødvendige stikord og rekvisitter som en del af oplevelsen.

Det er gæsterne, der skal fortælle historierne – gæsterne som selv skal skabe de fortællinger, som de ønsker at indgå i, og som de vil fortsætte derhjemme og dele med andre.

 

Et sted – et storyboard

Du kan skabte rammerne for disse fortællinger, give stikord og måske skabe et sted, som i sig selv fungerer som en slags storyboard – et rum – en skitse, fortællingerne kan skabes i – men der skal være plads til at fortælle unikke historier, som hver især har en særlig betydning for dem, der besøger og fortæller. Giv dem rekvisitterne og et par forslag til et godt plot – men lad dem selv fortælle.