Har I snakkespots?

Vi er ikke i tvivl om, at der findes sociale medier, men det meste af det, vi foretager os, er socialt. Det gælder specielt fritidsaktiviteter og i særdeleshed museumsbesøg o.l.  – men… det gælder også alle mulige andre steder – f.eks. også butikker. Det er også noget, man kan facilitere.

Det er helt fint med selfiespots, men har du tænkt på snakkespots? Gode steder at sidde ned og fordøje oplevelsen og snakke om den? Steder at være sammen? At man helst skal kunne se ting flere ad gangen – og store som små?

Har I synlige ’conversation pieces’?

Noget ’aj, se der…’ eller ’guuud det er ligesom… ’, der fanger blikket og indbyder til at stoppe op og snakke og måske grine lidt og blive længere.

Inviterer omgivelserne til at gøre noget sammen? Finde noget? Svare på noget? Quizze med hinanden? Er der bedste-/børne-muligheder?

Indbyder dit sted til at være sammen – også bare være sammen? Mange tager på udflugt – ikke for at se eller lære noget bestemt, men man skal jo et sted hen, og det kan være dit. Især hvis det er et dejligt sted at være sammen om oplevelsen, slappe af og hygge.

Noget med hjem

Er der noget at købe med hjem, så der er mere at snakke om bagefter? Noget man kan bruge/prøve/samle/smage… ?

Ingen oplevelse slutter ved udgangen – den slutter først, når oplevelsen er glemt. Og der kan gå mange år. Specielt hvis man har delt den med nogen, og måske har en lille bid af den stående derhjemme. Jo sjovere det var at dele – jo bedre bliver det husket. Souvenirs kan være kitsch – men de er også hukommelsesankre – til gode minder, som gerne skulle blive lidt længere og kunne deles om og om igen.